Om oss i Stall Uggletorp

Detta med hästar är ingen hobby för familjen, utan en livsstil.

Stephan Petersson

47 år har haft egen ponny som liten vid namn Corina, något som han inte vill höras talas om. Stephan har stort intresse för hästarnas träning samt  deras hållbarhet och är inte främmande för att massera ett par hästar i veckan.

Han är en klippa att stötta och hjälpa sina flickor och hästar ute på tävlingsbanorna. 

Men mesta delen av tiden går åt till att driva sina tre företag:

Autolacks Industrilackering i Vimmerby AB
Autolack i Vimmerby AB
Smålands Lackcenter i Vimmerby AB
(Även delägare i Autobite AB)

 

 

Johanna Blom Petersson

42 år har det största ansvaret på gården över hästar, inhyrningar, träningar och det mesta som finns på gården. Har ridit och tävlat själv tills 25 års ålder. Nu hjälper hon sina tjejer med allt från skötsel till tävlingar med sina hästar. Sylve Söderstrand kallar henne för curling morsa. Hon är alltid först på plats när något ska bli gjort. Har även under ett par år varit lagledare för Jump Clubs elitlag för ponny, tillsammans med Lotta Björe och Sylve Söderstrand.Johanna sköter all bokföring samt löner på de tre företagen.

Både Stephan och Johanna drivit Astrid Lindgrens Världs ponnyridning under 7 år tom 2004. Där de hade ett 25 tal anställda och 15 ponnyer i gång år efter år.
Det bästa bantningstips är att arbeta på en ponnyridning, enligt dem.

 

 

Othilia Petersson

21 år . Jobbar som produktions ansvarig på Autolack. Har haft stora framgångar ute på tävlingsbanorna med sina ponnyer och hästar. Många placeringar på SM med bla en femte placering 2008 med Miclas Courtney Love. Var en av de fyra ryttare som blev uttagen till Landslaget 2009 med ponnyn Miclas Courtney Love. Svenska laget tog silver och inviduellt tog ekipaget en 14 :e placering i Danmark. Se film http://www.youtube.com/watch?v=-KuwOykG5zQ&feature=related

Othilia har även deltagit i 4 lag-SM finaler på Strömsholm,  tagit många placeringar och vinster i MSV A på både kat C och D-ponny.

År 2008 blev Othilia och Miclas Courtney rankad etta i högsta klassen Msv A i kat C och tog totalt hand om andra placeringen, av alla kategorier i Sverige.

Othilia har även tagit en vinst i Baltic Cup i Norge (där de bästa ekipagen i Norden samt de baltiska länderna deltog) med Greta Garbo.

På stor häst har Othilia tagit placeringar upp till 140/145 på häst hon.

  

 

Matilda Petersson

19 år och bor i London sedan 20140830, där hon arbetar och studerar. Det stora målet är att bli veterinär eller civilekonom.

Även Matilda har varit framgångsrik på tävlingsbanorna. Flertalet placeringar i SM bla en 6:e placering med Trestenas Celleri, vunnit ridsort ponnycup täcket två gånger med både Westside Padraigt och Miclas Courtney Love. Tog en 4 placering på ungponny SM med Nosy Nobby 2008. Många placeringar och vinster MSV A. Tagit sig till Globen två år i rad 2009 och 2010 med kat c ponnyn Miclas Courtney Love.
Första året vann de för klassen se film  

http://www.youtube.com/watch?v=4IRjvtz5YIA

och andra året blev det vinst i Prins Carl Philips Pris. Se film http://www.youtube.com/watch?v=1PQo17cYB18

Under 2011 har Matilda ridit stor häst vid sidan om sina studier. Med Macaroni har hon tävlat upp tom nationell 135.

 

 

 

Eddie

Är vår lilla guldklimp och husets prins, lite bortskämd. En liten Chihuhua på 5 år och drygt 2 kg som håller koll på allt som händer på gården via sitt fönster i bostadshuset. Köpt 2008 från familjen Stephanie och Nicole Holmen, Falsterbo.

 

Tiger 

Är vår proffsiga stallkatt som vi fick av familjen Nathalie Petersson, då han inte trivdes i Eksjö. Men råttorna i Uggletorp har gjort honom gått och han väger i dag runt 7 kg. Tiger och Eddie är bästa vänner och leker var dag.

Övriga personer som tillbringar mycket tid i Uggletorp!

 

                         

 

Anna-Greta Petersson

Farmor och Piga på gården. Hjälper till med utsläpp/intag och stall skötsel mån-fre. Det är även Anna-Greta som sköter cafét på träningarna.

Anna-Greta är skötare/ägare till Trestenas Celleri och King of Wazabi som hon pysslar om många gånger i veckan. 

 

Göte Petersson

Är stallets Dräng och Farfar här på gården. Mån-fredag hjälpar han till med utsläpp/insläpp och stallskötsel. Göte fixar även till saker när det går sönder och är lite här och där, snickrar samt hjälper till. Det inte Göte kan, är inte värt att kunna. Göte har bla jobbat som kvalitets chef på Volvo i Kalmar under 25 år, vilket vi i familjen fått höra många gånger.

 

Hasse Blom

Är gårdens Morfar och skogsgubbe. Han har haft egna hästar i nästa hela sitt liv, men har tröttnat och sadlat om till att ta hand om Uggletorps skog. Där han gallrar och avverkar åren om. Vi på gården tycker att han har fått en släng av vedfeber.

Daniel Axelsson

22 år är Othilias pojkvän och de bor tillsammanss edan 20120501 i en lägenhet centralt i Vimmerby. Han är en fotbollskille, som har fått lärt sig under det senare året att älska hästar. Daniel hjälper till med det mesta på gården som skötsel, renovering, insläpp/utsläpp, fodringar och är först på plats vid tävlingarna.